Produkt v našej ponuke
Distizym FM
DISTIZYM FM je kvapalný pektolytický enzým na optimálne ošetrenie rmutu z bobuľového a kôstkového ovocia, určeného na destiláciu.
Distizym FM
DISTIZYM FM je kvapalný pektolytický enzým na optimálne ošetrenie rmutu z bobuľového a kôstkového ovocia, určeného na destiláciu.
CIEĽ POUŽITIA:
Rýchle odbúranie všetkých pektínových látok, a s tým spojené včasné skvapalnenie rmutu.
Lepšia čerpateľnosť rmutu.
Ľahké rozkvasenie a lepšie prekvasenie rmutu na optimálny obsah alkoholu.
Intenzívnejšie narušenie ovocného tkaniva, a tým väčšie uvoľnenie cenných látok a ovocných aróm.
PRODUKT A ÚČINOK DISTIZYM FM je pektolytický enzým, špeciálne vyvinutý na vysokú účinnosť v kyslom prostredí (nízke pH) rmutu z ovocia. Rýchlo odbúrava všetky pektínové látky, čo vedie k výraznému zníženiu viskozity ovocného rmutu a jeho rýchlemu skvapalneniu. Rmut sa dá potom ľahšie miešať a prečerpávať. Dochádza tiež k intenzívnejšiemu uvoľneniu cenných látok, tvoriacich arómu a buket. Optimálnejší je aj priebeh kvasného procesu.
DÁVKOVANIE:
Dávka enzýmu je závislá od druhu ovocia, stupňa jeho zrelosti, teploty a doby účinnosti. Nasledovné dávky sú doporučené na ošetrenie rmutu pri teplote 15 °C.
Použitie pektolytického enzýmu na ošetrenie ovocných muštov k destilácii
- POUŽITIE DISTIZYM FM
- DISTIZYM FM sa zriedi vodou na 5-10% roztok a najlepšie sa dávkuje priamo do mlynčekasa zriedi vodou na 5-10% roztok a najlepšie sa dávkuje priamo do mlynčekaalebo drviča ovocia. Ak sa enzým dávkuje neskôr do rmutu valebo drviča ovocia. Ak sa enzým dávkuje neskôr do rmutu vnakvášacej nádrži, musí sanakvášacej nádrži, musí sadokonale premiešať sdokonale premiešať scelým objemom.celým objemom.
- SKLADOVANIE
Skladovať možno na chladnom mieste. Otvorené balenia ihneď tesne uzavrieť a čo najskôrSkladovať na chladnom mieste. Otvorené balenia ihneď tesne uzavrieť a čo najskôrspotrebovať. spotrebovať.
Ďalšie užitočné odkazy: